dinsdag 10 september 2013

2nd Opinion

Vandaag is het zover, de afspraak in het AvL met de super goeroe en omdat ik weet dat anderen ook in spanning zitten hierbij even alvast een hele korte update.

We hebben een uurtje op haar mogen wachten maar daarna had ze ruimschoots de tijd voor ons.
Zoals verwacht is de diagnose hetzelfde. 
We hebben uitgebreid de verschillende opties doorgenomen en in detail het behandelplan doorlopen zoals dat door haar toegepast zou worden. 
Het  grote verschil is dat in mijn behandelend ziekenhuis direct met chemo wordt begonnen terwijl zij nog wel durft te kijken wat hormoon therapie doet.  
Direct enkele ruggewervels bestralen om de tumoren te bestrijden en de pijn aan te pakken is volgens haar absoluut op korte termijn noodzakelijk. Extra pijnmedicatie zal hierbij noodzakelijk zijn.
De gemeenschappelijke deler is dat niemand een pasklare oplossing heeft en het een kwestie van proberen is en  blijft. De goeroe had al eerder deze week gemaild met de behandelend arts en heeft vandaag, tijdens ons gesprek, nog getracht telefonisch contact te krijgen met de arts. Helaas nog geen resultaat. Morgen worden wij door de goeroe teruggebeld. 
Hoe nu verder, daar wil ik in alle rust even over denken en komt voor het einde van deze week duidelijkheid over.

Groetjes,
Car

2 opmerkingen:

  1. Fijn Car, dat ze de tijd neemt.
    Daar zouden alle artsen een voorbeeld aan moeten nemen.
    Er is al haast weer een week voorbij, dus zal er een beslissing genomen moeten worden.
    Ik denk dat je die al weet ..
    Beetje rust in je koppie, liefs Monique de W.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Goed dat je gegaan bent, Car. Je zult nu snel moeten beslissen of je hormoontherapie aandurft, want dat werkt langzamer dan chemo. Veel succes met je beslissing.

    BeantwoordenVerwijderen